2024 Yaz Dönemi Staj Başvuruları

2024 yılı yaz döneminde staj yapmak için STJ100 Yaz Stajı I ve STJ200 Yaz Stajı II dersine yazılan öğrenciler için güncel zorunlu staj başvuru formları ve süreç bilgileri yayınlanmıştır.

Staj ile ilgili genel bilgi almak ve soru sormak için [email protected] adresine mail iletebilirsiniz.

~

Staj evrakları hazırlanmadan önce lütfen aşağıdaki belgeleri dikkatli şekilde okuyunuz, gözden geçiriniz:

Genel Bilgilendirmeler

Staj Öncesinde Yapılması Gerekenler

1. Staj Ön Başvurusu

Öğrenciler bu tarihler arasında staj başvurusunda bulunmak üzere firmaları inceler, Bölüm Staj Uygulama Esasları’na uygun firmayı bulduktan sonra Bölüm Staj Komisyonu’na staj yerini onaylatmak üzere Zorunlu Staj Formu’nu 4 nüsha olarak hazırlar.

2. Staj Başvurusu

Öğrenci tarafından hazırlanan Zorunlu Staj Formları staj yerinin uygunluğunun kontrolü için Bölüm Staj Komisyonu’na incelenmek üzere teslim edilir.

3. Staj Yeri Uygun Değerlendirmesi

Bölüm Staj Komisyonu tarafından staj yerleri uygunluğu incelenir ve değerlendirilir.

4.Nihai Staj Evraklarının Teslim Edilmesi

Staj yerleri uygun bulunan öğrenciler 4 nüsha olarak hazırlanmış Zorunlu Staj Formlarını ilgili şirketlere ıslak imzalı-kaşeli olacak şekilde onaylatır; ıslak imzalı-kaşeli evrakları Bölüm Sekreterliği’ne  teslim eder.

5. Sigorta İşlemlerinin Yapılması

Zorunlu staja başlamadan en az 15 gün önce sigorta işlemlerinin yapılabilmesi için öğrenci, kaşeli-imzalı-onaylı Zorunlu Staj Formu,  Müstehaklık Belgesi (e-Devlet üzerinden alınacak) ve Stajyerlere İlişkin Aydınlatma Metni Formu’nu kendi el yazısıyla 2. sayfasına Okudum, anladım ifadesi ile Adı-Soyadı-İmza yazıp Bölüm Sekreterliğine teslim eder.

Yukarıda verilen işlemler eksiksiz olarak yapılmalı ve sigorta girişlerinin vaktinde yapılabilmesi için belirtilen son tarihten önce bölüm sekreterliğine ulaştırılmalıdır. Aksi halde öğrenci staj yapamaz/stajı geçersiz olur.

Staj Sonrasında Yapılması Gerekenler

1. Staj Defterinin Hazırlanması

• Staj defteri dijital ortamda, staj defteri şablonuna uygun şekilde hazırlanır.
  • Hazırlanan staj defteri, tek yüze çıktı alınıp dağılmayacak şekilde ciltlenmelidir.
  • Staj defterinin tüm sayfaları hem öğrenci hem de sorumlu mühendis tarafından imzalanır.
  • Sorumlu mühendis defterin sayfalarını adıyla imzalar, kaşeler ve diploma/sicil numarasını yazar. Kaşesiz ve diploma/sicil numarasız salt imzalar kabul edilmemektedir.

2. Staj Sonu Belgelerin Teslim Edilmesi

• Staj sonunda Staj Defteri, Staj Devam-Takip Formu ve kapalı zarfta, kapak kısmı kaşeli olacak şekilde Staj Değerlendirme Formu teslim edilmelidir.
  • Bölüm Staj Komisyonu’na elden veya posta/kargo yolu ile teslim edilebilir.

Staj Formları

*** Gönüllü staj yapmak isteyen öğrencilerin sigorta işlemleri üniversite tarafından yapılmaktadır. Staj formlarına ek olarak Gönüllü Staj Bilgi Formu da iletilmelidir.

Bölüm Staj Komisyonu

• Doç. Dr. Muammer TÜRKOĞLU