Staj Uygulamasında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Staj prosedürlerine nerede erişilebilir?

Staj dokümanlarına linkten erişebilirsiniz.

Online staj yapılabilir mi?

Şirket büyük bir şirket ise ve online staja imkan sağlıyorlarsa bu şekilde staj yapılabilir.

Staj-1 ve Staj-2 kaç günü kapsamaktadır?

Staj-1 20 iş günü ve Staj-2 30 iş günüdür.

Staj hangi tarihler arasında yapılmalıdır?

Yaz döneminde yapılabilir. Bahar döneminde dersler bittikten sonra Güz döneminde dersler başlamadan önce yapılabilir.

Staj-2 yapılmadan İşyerinde Mesleki Eğitim yapılabilir mi?

Evet, yapılabilir. Sonrasında ders dönemleri bittiğinde Staj-2 tamamlanıp mezuniyet sağlanır.

Staj için not ortalaması şartı var mı?

Hayır, staj için not ortalaması şartı bulunmuyor.

Fakülte veya bölüm staj yeri buluyor mu?

Staj yeri bulma konusunda fakültenin veya bölümün doğrudan müdahil olma gibi bir durumu bulunmuyor. Staj yeri bulma sorumluluğu öğrenciye aittir.

Gönüllü staj için süreç nasıl ilerlemektedir?

Gönüllü staj öğrencinin kendi isteği doğrultusunda oluyor. Sigorta desteği üniversite tarafından yapılıyor. Gönüllü Staj Bilgi Formu doldurulmalıdır. Gönüllü stajın bir not karşılığı bulunmamaktadır.

Üniversite bünyesinde staj yapılmak istendiğinde süreç nasıl ilerlemektedir?

Üniversitenin ilgili departmanlarına CV gönderilebilir. Değerlendirme sonrasında uygun görülmesi halinde staj yapılabilir.

Her iki stajı aynı yaz döneminde yapılabilir mi?

Yaz dönemi takviminde iş günü olarak yeterli gün varsa yapılabilir.

Her iki staj aynı firmada yapılabilir mi?

Evet, aynı firmada yapılabilir. Ancak farklı departmanlarda olmalıdır.

Zorunlu staj günlerinin dışında da staja devam edilebilir mi?

Evet, devam edilebilir. Zorunlu staj günleri dışında kalan günlerin de sigortası üniversite tarafından yapılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken kısım zorunlu staj formunda staj başlangıç tarihi ve staj bitiş tarihlerini staj yapılacak günlere uygun şekilde yazmak gerekmektedir. Ayrıca staj sonunda Staj-1 için 20 günlük staj defteri, Staj-2 için 30 günlük staj defteri teslim edilmelidir.

Yazılım mühendisliğinde 1. sınıf öğrencisinin staj yapma imkanı var mıdır?

Gönüllü staj yapılabilir.

Yurt dışında yapılacak stajlarda sigorta işlemi yapılmakta mıdır?

Hayır, yurt dışında yapılan staj için sigorta işlemleri üniversite tarafından yapılmaz.

Staj yapılacak yerdeki mühendis istihdamı nasıl olmalıdır?

En az bir bilgisayar veya yazılım mühendisi bulunmalıdır.

Zorunlu staj, yaz dönemi dışında ders döneminde yapılabilir mi?

Stajların yaz döneminde yapılması esastır. Ancak ders programında haftada en az 3 günlerinin boş olması durumunda ders dönemi içinde de staj yapılabilir.